DE GOUW ZAANDAM

Typologie: Onderwijs
Locatie: Zaandam
Fotografie: Studio de Nooyer

In opdracht van scholengroep Zaan Primair is openbare basisschool De Gouw in de wijk Poelenburg gerenoveerd en voorzien van een passende identiteit waarmee ze klaar zijn voor de toekomst.

Wij baseren ons concept hierbij op het kleurrijke logo van de school in samenspel met de multiculturele buurt. Voorheen was de school namelijk in de kleuren lichtblauw en geel geschilderd aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde overheerste vooral grijs en wit. Geïnspireerd op de kleuren van het logo is de school daarom nu ontzettend kleurrijk vanbinnen, waardoor de ruimte diversiteit en levendigheid uitstraalt. Dit zorgt voor een inspirerende en inclusieve omgeving.

De buitenzijde krijgt een rustigere uitstraling door het toepassen van verschillende grijstinten. De te openen ramen zijn in de regenboog kleuren van het logo geschilderd, evenals de achterwand van het lokaal in dezelfde kleur. Dit zorgt voor een herkenbaarheid en een harmonieus, evenwichtig uiterlijk van de school.

Verder houden wij ook rekening met de onderhoudskosten van de school. Door de houten boeiboorden te vervangen door vezelcementplaten verminderen de jaarlijkse onderhoudskosten aanzienlijk. Dit betekent dat er meer financiële middelen in de toekomst beschikbaar zijn voor andere belangrijke aspecten binnen de school, zoals materialen voor de leerlingen en het constant verbeteren van het onderwijs.

Ons team heeft daarom een geweldige transformatie gerealiseerd voor openbare basisschool De Gouw. De hernieuwde aandacht voor kleur en diversiteit en de vermindering in onderhoudskosten dragen bij aan een prettige leeromgeving voor de kinderen en zorgen ervoor dat de school weer jaren meekan.

Kantoor
Lombokstraat 21 GB
2103 TK Heemstede
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

@ 2024 Eiland 8 Architecten

Postadres
Vuurboetsduin 95
2134 XP Hoofddorp
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

Logo van de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.