NASSAUPARK HOOFDDORP

Typologie: Wonen
Locatie: Hoofddorp
Beeld: Eiland 8 Architecten

De gemeente Haarlemmermeer biedt haar inwoners de kans om zelf een woning te ontwerpen en te realiseren op de uitgegeven vrije kavels in Nassaupark te Hoofddorp.

De mogelijkheden die het kavelpaspoort van de gemeente Haarlemmermeer biedt, zijn hier optimaal benut om de wensen te vertalen naar een fantastische woning. Door de garage onder het maaiveld te plaatsen met de keuken hierboven is extra ruimte gerealiseerd. Hierdoor is er een hoge woonkamer. Op de bovenverdieping zijn de slaapvertrekken en badkamers ondergebracht. Het concept speelt maximaal in op de beperkingen van het bestemmingsplan en kavelpaspoort.

De kelder is gemaakt van beton met daarop een staalframe constructie. Dit zorgt voor stabiliteit, flexibiliteit en efficiƫntie in het ontwerp. De buitenzijde van de woning bestaat uit steen strips, waardoor een maximale binnenruimte ten opzichte van de buitenmaat kan worden gerealiseerd. Door de combinatie van verschillende slimme bouw-, constructie elementen en de materiaalkeuze is de beschikbare ruimte op het kavel optimaal benut. De bewoners kunnen zo nog lang genieten van hun droomwoning.

Kantoor
Lombokstraat 21 GB
2103 TK Heemstede
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

@ 2024 Eiland 8 Architecten

Postadres
Vuurboetsduin 95
2134 XP Hoofddorp
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

Logo van de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.