VILLA BROUWERSDAM HOOFDDORP

Typologie: Wonen
Locatie: Hoofddorp
Bouwer: Van der Geest Oud-Ade B.V.
Fotografie: Studio de Nooyer

De belangrijkste wens van de opdrachtgever tijdens het realiseren van deze villa was het zorgen voor voldoende privacy. Tegelijkertijd moest er echter ook een open en doorzichtige zijde naar de tuin gecreëerd worden. Het huis moest de perfecte mix zijn van privé en openheid.

Om aan deze eisen te voldoen is gekozen voor een meer gesloten voorkant en een volledig glazen achterzijde, met in het midden een centrale trap met een vide over alle verdiepingen. Door dit uitgangspunt is er vanuit alle ruimtes contact via de vide mogelijk, omdat het alle binnenruimtes via een centrale ruimte verbindt. De vide fungeert als herkenningspunt, en het zorgt ervoor dat daglicht diep in het gebouw kan doordringt. Dit draagt bij aan een gevoel van openheid en ruimtelijkheid maar geeft ook voldoende privacy.

De achterzijde van de villa is ontworpen met grote raampartijen om zo veel mogelijk daglicht toe te laten. Met de grote schuifpuien ontstaat zo een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimte. Deze ontwerpkeuze creëert een gevoel van verbondenheid met de tuin en bevordert een natuurlijke interactie tussen binnen- en buitenshuis.

Kantoor
Lombokstraat 21 GB
2103 TK Heemstede
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

@ 2024 Eiland 8 Architecten

Postadres
Vuurboetsduin 95
2134 XP Hoofddorp
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

Logo van de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.