VILLA RENOVATIE

Typologie: Wonen
Beeld: Eiland 8 Architecten
Samenwerking: Kolenik Eco Chic Design &
Erik van Gelder

Deze villa-renovatie op de Utrechtse Heuvelrug is een perfect voorbeeld van hoe iets dat gedateerd is, zijn schoonheid terug kan krijgen. De gedateerde jaren 80-woning biedt namelijk genoeg mogelijkheden, zowel vanuit architectonische- , interieur- als landschappelijk perspectief. Dit ontwerp is een samenwerking met interieurontwerper Robert Kolenik en landschapsontwerper Erik van Gelder

Om een soepele overgang tussen binnen- en buitenruimte te creëren zijn de glasvlakken doorgetrokken tot de vloer en is er een verbindende luifel aan de woning toegevoegd. Deze ingrepen zorgen ervoor dat de omgeving en woonbeleving beter tot zijn recht komt. Verder zijn onder de luifel op de verdieping ook dakterrassen geplaatst, zodat bewoners optimaal van de buitenruimte kunnen genieten. Hierbij lopen interieur en landschap in elkaar over.

Daarnaast zijn de bestaande gevels en daken van de woning optimaal geïsoleerd en voorzien van een hoogwaardige afwerking. Dit draagt bij aan het verhogen van de energie-efficiëntie van de woning en verbetering van het wooncomfort.

Deze gemoderniseerde villa combineert zowel functionele als esthetische verbeteringen tot een moderne en luxe woonomgeving.

Kantoor
Lombokstraat 21 GB
2103 TK Heemstede
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

@ 2024 Eiland 8 Architecten

Postadres
Vuurboetsduin 95
2134 XP Hoofddorp
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

Logo van de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.