VILLA CONCEPT COSTA RICA

Typologie: Wonen
Locatie: Costa Rica
Beeld: Eiland 8 Architecten

Bij het ontwerpen van deze twee onder één kap villa op het landgoed Ganadera La Flecha in is rekening gehouden met het milieu en het creëren van aangename leefomstandigheden in Costa Rica.

De opzet van de opdrachtgevers door financiering in duurzame bosbouw om een zelfvoorzienend landgoed op te zetten. Er wordt gekozen voor een gekoppeld kavel, zodat het ontwerp van een twee onder 1 kap villa mogelijk is. Hierdoor kunnen voorzieningen als een toegangsweg, zwembad en energievoorziening worden gedeeld.

Door het gebruiken van veel groen in en rondom het gebouw wordt de temperatuur gereguleerd en het bevordert een gezonde leefomgeving. Slimme oplossingen voor energie-efficiëntie, waaronder het gebruik van lucht die langs het beton van het zwembad wordt geblazen om verschillende vertrekken te koelen en verwarmen, dragen bij aan comfort en zijn zeer milieubewust. Ook het gebruik van zonnepanelen is in het ontwerp verwerkt. Deze hernieuwbare energiebron zorgt ervoor dat het huis duurzamer wordt, maar ook dat er minder energie-gerelateerde kosten zijn voor de bewoners.

Omdat Costa Rica behoord tot één van de duurzaamste landen ter wereld, is deze villa perfect ontworpen voor zijn omgeving.

Kantoor
Lombokstraat 21 GB
2103 TK Heemstede
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

@ 2024 Eiland 8 Architecten

Postadres
Vuurboetsduin 95
2134 XP Hoofddorp
T. 06 10200607
T. 06 26392263
E. info@eiland8architecten.nl

Logo van de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.